Embla Off Leash LP 2
Embla Off Leash LP 1
Embla Off Leash

Off Leash

LP
Preorder
€24.01
LP LTD LUNA EDITION
Preorder
€27.45
File under: 
Pop/Rock  ›  Americana
Tags: 

LP: 

EAN: 

7041889514786

Catalog number: 

DWYBO015LP

Release date: 

23.08.2024

LP LTD LUNA EDITION: 

EAN: 

7041889514977

Catalog number: 

DWYBO015LPLTD

Release date: 

23.08.2024

Info: 

Dyret er løs og båndtvangen er opphevet. Embla and the Karidotters er klare med sitt andre album. Debuten Hello, I’m Embla vant Spellemannprisen i country og tok bandet Norge rundt og videre ut i den store verden. Hvordan følger man opp noe sånt?

Med MER naturligvis. Off Leash er rett og slett bedre, tøffere og råere. Det stjernespekkede bandet låter sylskarpt og har blitt ordentlig varme i countryskjorta. Karidotter har tatt ytterligere sjumilssteg som låtskriver og tekstforfatter. Stemmen og countryknekken er perfeksjonert hes.

Andrealbumet viderefører bandets røffe honkytonk noir-lydbilde med hint til Ennio Morricone, Nancy Sinatra og David Lynch-filmer. Karidotters’ tekster er selvransakende, humoristiske og melankolske. Selv sier Karidotter: «Platen går både vekk fra country-land i det at vi ikke er så opptatt av hva som er rett og galt i sjangeren, men ser også veldig tilbake på klassisk country-rock fra femti-seksti-tallet.»

Embla and the Karidotters er bandprosjektet til Razika-trommis Embla Karidotter. Etter Razika ble lagt på is, samlet Embla sine «Karidotters» fra omkringliggende band som Razika, Honningbarna, Sløtface, Slomosa og Aiming for Enrike. De gikk raskt i gang med å både spille konserter og å spille inn. EP-en Howling ble sluppet i 2021, og høsten 2022 kom debutalbumet Hello, I’m Embla.

Våren 2023 mottok Hello, I’m Embla Spellemannprisen for beste countryalbum, en perfekt avrunding på et vellykket albumslipp. Festivalsommeren 23 ble travel, med opptreden på verdens største countryfestival, Stagecoach i California, inkludert norske festivaler som Øya og Vinjerock. Våren 2024 ble sparket i gang med en travel uke på SXSW i Austin.

Embla and the Karidotters består av: Embla Karidotter, Marie Moe, Simen Følstad Nilsen, Nils Jørgen Nilsen og Benjamin Rø Haavelsrud. Der bandets EP og debutalbum ble spilt inn med Matias Tellez, har bandet gjort det meste selv denne gangen. På Off Leash har bandets egen multi-instrumentalist Simen Følstad Nilsen produsert og mikset.

Off Leash slippes på Die With Your Boots On Records 23. August, 2024.

Tracklist: 

Side A
1. Bad Influence
2. Click Your Heels Together
3. I Need Some Light
4. Bluebird
5. Put Me First
Side B
1. Impending Doom
2. Couldn’t Care Less
3. Resting Bitch face
4. (I’ll Never Love You) Like I Should
5. Affirmations