Hornorkesteret Dans Fra Dalstroka

Dans fra Dalstrøka

LP
Preorder
€20.57
File under: 
Pling Plong
Tags: 

Label: 

LP: 

EAN: 

7041889524587

Catalog number: 

PANOTLP004

Release date: 

01.11.2024

Info: 

Dans fra dalstrøka er et nytt studioalbum fra Hornorkesteret, og deres mest melodiske og varierte utgivelse så langt.

De ni instrumentale stykkene omfatter lekne dansetoner, tankefulle meditasjoner og kraftfulle riffutforskninger. Hornorkesteret lar seg inspirere av norsk natur og tradisjon, og skaper en unik musikk som kan være vanskelig å beskrive. Samtidig som de hyller naturens frie sammensetninger av lyder, bruker de intrikate melodilinjer og arrangementer.

Instrumenter av reinsdyrgevir og elgskalle med strenger, spilt med bue, produserer dronene og melodiene til Hornorkesteret. Gruppa har utforsket de ytre grensene for akustisk lyd siden 1999, og gjennom det etablert et eget tonalt rom. De uttrykksfulle gevirinstrumentene er rike på overtoner og tekstur og kan høres ut som dyreskrik eller menneskestemmer. Perkusjonsinstrumenter av bein, tre og klover skaper rytmene sammen med pauker, rototomer og cymbaler. Bass har også blitt en viktig del av lydbildet, og er godt eksponert på det nye albumet, sammen med mandolin og noen ganger langeleik og fløyter.

Musikken på Dans fra dalstrøka er skrevet av Jonas Qvale med Hornorkesteret foruten Dans fra fjellstrøka, skrevet av Erlend Lien med Hornorkesteret. Albumet ble spilt inn på Knausen i Fredrikstad 25.-27. juli 2023, med innspillingtekniker Ask Dørmænen Lie. Produsert av Jonas Qvale med Thomas Oxem. Mikset av Thomas Oxem med Jonas Qvale. Mastret av Christian Obermayer hos Strype audio. Innspilt og utgitt med støtte fra Norsk kulturråd/Fond for lyd og bilde. Komponert med støtte fra komponistenes vederlagsfond (Jonas Qvale).

Jonas Qvale: reinsdyrgevir, langeleik, fløyter
Dag Ruzafa: ukulelebass
Magne Rudjord: elgskalle
Thomas Oxem: slagverk
Marius Lien: mandolin, gitar
Erlend Lien: reinsdyrgevir

Tracklist: 

1. Utrøst
2. Dans fra fjellstrøka
3. Tekumse
4. Krekling
5. Hauk over hauk
6. Gangar grå
7. Sommerbeite
8. Dill dall holom
9. Dans fra dalstrøka