TAPAGE GURO KVERNDOKK THE ELEPHANT STARTED CRYING WHILE LISTENING TO HERSELF SING

The Elephant Started Crying While Listening to Herself Sing

LP
Preorder
€20.57
File under: 
Pling Plong  ›  Free jazz/ improv  ›  Ambient & Drones
Tags: 

Label: 

LP: 

Catalog number: 

CASE40

Release date: 

27.09.2024

Info: 

I landskapet av eksperimentell musikk oppstår den avantgarde duoen – Tapage & Guro Kverndokk. Ved bruk av selvlaget elektronikk og stemme skaper de et intrikat, suggererende, dissosiativt og svært intenst lydbildet som gjør deg usikker på om du faktisk er våken eller drømmer.


I kjernen av lyden ligger den eteriske stemmen til Guro Kverndokk. Med en forkjærlighet for å presse grensene for vokalisering, bruker hun stemmen ikke bare som et instrument, men som en kanal for narrativ og rå menneskelig opplevelse. Dyktigheten og musikaliteten til Tapage komplimenterer Kverndokk perfekt. En veteran innen live elektronikk som vever delikate billedvev av lydlandskap ved hjelp av en rekke selvlagde instrumenter. Med inspirasjon fra skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og innovasjon, skaper Tapage oppslukende soniske opplevelser som trosser kategorisering.


Debutplaten, The Elephant Started Crying While Listening To Herself Sing, slippes høsten 2024 på CASE Records. Sjangermessig er platen innenfor elektroakustisk improvisasjonsmusikk med referanser til artister som Maja Ratkje og Delia Derbyshire. Vi bruker kun egenskapte elektroniske instrumenter (blant annet en elektrisk cello!) og vokal med loopstation og effekter.

Tracklist: 

1. Turn Of The Bilge
2. Witches Colony
3. Åh! Han Må Unna Meg
4. Eating The Apple
5. I’m Feeling Awfully Cozy
6. Dehumanizing The Cannibal